Meer
Publicatiedatum: 09-07-2019

Inhoud

Terug

Voor dorpsraad Veessen en Vorchten i.o. een convenant opstellen wanneer duidelijk is dat zij de inwoners breed vertegenwoordigen.

Voor dorpsraad Veessen en Vorchten i.o. een convenant opstellen wanneer duidelijk is dat zij de inwoners breed vertegenwoordigen.

Op 19 september a.s. is een overleg met wethouder Cegerek en de heer Jansen (voorzitter van de dorpsraad i.o.) gepland. Daarna zullen vervolgstappen voor het aanstellen van een breed gedragen dorpsraad en het opstellen van een convenant bepaald worden.Toelichting

--
Kwaliteit

Er is een dorpsraad in Wapenveld en een dorpsraad in oprichting voor Veessen en Vorchten. Voor Wapenveld is een convenant opgesteld waarin de rollen van dorpsraad en gemeente zijn vastgelegd. De looptijd van dit convenant is verstreken.

Voor Veessen en Vorchten is wethouder Cegerek de dorpscontactwethouder.  Er is veelvuldig contact met de dorpsraad i.o. .
Voor Wapenveld is wethouder Berkhoff dorpscontactwethouder.  Het convenant met dorpsraad Wapenveld moet herzien worden.

Bij de herziening van het convenant wordt gekeken naar de bruikbaarheid voor meerdere dorpsraden.  De beide wethouders trekken daarin gezamenlijk op.

Er is inmiddels een concept-versie van de statuten voor de dorpsraad beschikbaar. Deze statuten zijn gebaseerd op die van de dorpsraad Wapenveld. De statuten zullen beoordeeld worden en daarna vastgesteld moeten worden door een notaris. Daarna is de oprichting van de dorpsraad formeel een feit.