Toelichting

--

Kwaliteit

Waar mogelijk zal worden bezien welke vormen van vervoer een alternatief kunnen zijn voor het vliegen en of dit nog tijdig als argument kan worden ingebracht in het kader van de discussie. Vooral de in voorbereiding zijnde luchtvaartnota zal hierbij van belang zijn.

Wij namen deel aan de zogenaamde luchtvaartgesprekken en leverden inbreng aan de provinciale notitie voor de luchtvaartnota 2020-2050. Ook gaven wij een reactie bij de internetconsultatie voor het invoeren van vliegtaks.

In de regio’s Zwolle en Cleantech leveren wij onze inbreng op het onderwerp bereikbaarheid.

Bereikbaarheid staat op de regionale agenda’s en op de gebiedsagenda Oost. Een vliegtaks zal worden ingevoerd. Daarnaast is er een provinciaal netwerk (kerngroep) ontstaan voor de luchtvaartnota en de herziening van het luchtruim die een gezamenlijke reactie voorbereidt.

Binnenkort verschijnt ook het ontwerp van de Nationale Omgevingsvisie. De basis voor de infrastructuur en de keuzes die daarmee verband houden, krijgen naar verwachting hierin een plaats. Wij zullen bezien op welke manier en schaal wij het meest effectief in dit kader kunnen reageren.