Meer
Publicatiedatum: 05-02-2019

Inhoud

Terug

Deelname aan Burgernet stimuleren door media te benutten om inwoners te informeren.

Deelname aan Burgernet stimuleren door media te benutten om inwoners te informeren.

deelname stimuleren door bestaande inwoners en nieuwe inwoners het bestaan van en de functie van Burgernet onder de aandacht te brengen. Toelichting

G
Kwaliteit

Periodiek in sociale media en de Schaapskooi aandacht besteden aan deelname aan Burgernet. Ook het gebruik van Whats app buurtpreventie daar aan koppelen.

Gemeente Heerde behoort ook in 2018  nog altijd tot de top 4 van de 22 gemeenten in regio Noord en oost Gelderland als meeste deelnemers aan Burgernet per 1.000 inwoners.  

In de gemeente Heerde is 18,3 % van de inwoners aangesloten bij Burgernet. In politieregio Oost NL is dat gemiddeld 12,2%. 

 

Door het succes van burgernet en onderlinge afspraken tussen gemeenten en politie wordt er per 2018 jaarlijks aan de gemeenten een bijdrage per inwoner gevraagd om de Burgernet organisatie te bekostigen.

De kosten bedragen 10 cent per inwoner.  

 

Burgernet is innoverend bezig. Preventieve en repressieve informatie kan nu ook via mailberichten gericht aan wijken en buurten verzonden worden, bijvoorbeeld digitaal buurtonderzoek na een inbraak.

Ook zijn er bijeenkomsten geweest (niet in Heerde maar elders in de regio) om de verbinding met whats app buurtpreventie nader te onderzoeken .

 

 

--
Geld

vanaf 2018 vraagt Burgernet een vaste bijdrage van gemeenten van 10 cent per inwoner om de organisatie van Burgernet in de been te houden.