Toelichting

--

Kwaliteit

In 2020 is door de projectgroep verder gewerkt aan de voorbereiding op de implementatie van de Omgevingswet die op 1 januari 2022 in werking treedt. De eerste deelresultaten voor  de Omgevingsvisie werden in 2019 zichtbaar en zijn toen gedeeld met College, Raad en netwerkpartners. Inzet was om in 2020 een goed met de Raad afgestemd participatietraject af te lopen en uiterlijk Q-4 2020 de concept Omgevingsvisie aan de Raad aan te kunnen bieden.

Door Corona kan dit geplande participatietraject in Q3 en Q4-2020 worden opgepakt. Verwachting is dat in Q1/Q2-2021 het eerste concept van de Omgevingsvisie aan het College en Raad worden voorgelegd. 

In deze voorbereiding wordt voor de Omgevingsvisie samengewerkt met de gemeente Hattem en voor het onderdeel Digitaal Stelsel Omgevingswet met de gemeenten Hattem en Oldebroek.  Ook is een eventuele samenwerking met de gemeente Epe onderzocht, wat niet tot een vervolg leidde. 

Voor de implementatie binnen de gemeente Heerde is eind 2019 een aangepast programmaorganisatie ingericht en zijn de meer uren en meerkosten voor 2020 in beeld gebracht die kunnen worden gedekt op de opbrengst van de bouwleges. Tegenover de benodigde kosten staat geen vergoeding van de rijksoverheid.

Voor de te maken kosten in 2021 wordt ook weer zo veel mogelijk binnen de dekking van de legesinkomsten gewerkt.