Toelichting

--

Kwaliteit

Voor de lokale marketing wordt jaarlijks het contract met Visit Heerde uitgevoerd. De kostendekking van de Stichting Visit Heerde wordt in 2021 en 2022  voortgezet en ook voor de komende jaren zijn hierover afspraken gemaakt. Onderdeel hiervan is het leveren van een bijdrage voor een betaalde kracht van Visit Heerde.
Door de coronacrisis kon door Visit Heerde niet het volledige werkprogramma 2020/2021 worden uitgevoerd. Denk hierbij vooral aan evenementen die niet door konden of kunnen gaan. Visit Heerde heeft de financiële middelen die hierdoor overbleven ingezet om Heerde op grotere schaal op de kaart te zetten en met name de recreatieondernemers te helpen in deze moeilijke periode. Bijvoorbeeld door (social) media campagnes en het ontwikkelingen van arrangementen in de ‘IJsselvallei’.
Begin 2021 is met Visit Heerde afgesproken dat zij op een creatieve manier en ondanks de nog geldende coronabeperkingen, zouden inzetten op het organiseren van de activiteiten zoals gepland. Dit lijkt zich uit te betalen, doordat Nederland weer grotendeel van ‘het slot’ is. In en na de zomer organiseert Visit Heerde verschillende grote en kleine activiteiten/evenementen. Hierbij wordt uitdrukkelijk de samenwerking gezocht met partners binnen en buiten de gemeentegrenzen en zelfs over de IJssel heen. Ook probeert Visit Heerde uitdrukkelijk de jeugd te betrekken bij hun activiteiten. Daarnaast blijft Visit Heerde zich actief inzetten om Heerde op de kaart te zetten door bijvoorbeeld het ontwikkelen en uitbrengen van fiets- en wandelkaarten en promotie via (social) media
Voor de bovenlokale marketing wordt jaarlijks het contract met Visit Veluwe uitgevoerd. Recentelijk, begin 2021, is de samenwerking tussen Visit Veluwe en de gemeenten geëvalueerd. Over het algemeen wordt de samenwerking als positief ervaren, maar ook zijn er een aantal specifieke verbeterpunten aan de orde gesteld. Daarom gaan we vanaf 2022 werken met een nieuwe samenwerkingovereenkomst tussen Visit Veluwe en de Veluwse gemeenten, waardoor de focus van Visit Veluwe deels verschuift van zoveel mogelijk toeristen trekken naar het beter spreiden van toeristen in ruimte en tijd over de Veluwe. Op die manier wordt invulling gegeven aan de opgave om de natuur op de Veluwe te behouden, maar ook aan onze eigen ambitie om de IJsselvallei aantrekkelijker te maken en beter onder de aandacht te brengen.