Doel is om een betere balans te krijgen in de leeftijdsopbouw van het personeelsbestand, nieuwe dynamiek en het reduceren van kosten voor inhuur van externen.



Toelichting

--

Kwaliteit

Het beleid is erop gericht om de leeftijdsopbouw in balans te krijgen, daartoe is ook op strategisch niveau naar het huidige personeelsbestand gekeken. In 2018 is het generatiepact (jong voor oud) ingevoerd.  Er zijn in 2019 6 trainees (22-28 jaar) geworven en aan de slag gegaan binnen de gemeente Heerde. In 2019 zijn onder andere hierdoor de kosten voor externe inhuur fors gedaald.  In 2020-2021 zijn de 6 trainees uitgestroomd: vier trainees hebben intern een formatieplek bemachtigd en twee trainees hebben vrijwillig gekozen voor vertrek. 

In 2021 is besloten een nieuwe wervingsronde te houden en 5 trainees (vanaf heden noemen we ze young potentials) te werven voor verschillende plekken binnen  de organisatie.  Deze 5 young potentials zijn inmiddels aan de slag en  zullen in ieder geval twee jaar voor de gemeente Heerde actief zijn in combinatie met een opleidings- en ontwikkeltraject. bij Talentenregio.  Daarnaast hebben bijna alle medewerkers die aan de voorwaarden voldoen gebruik gemaakt van de generatiepact regeling. Deze regeling is in 2021  geëvalueerd en verlengd tot 1 januari 2022.