Als verbonden partij aan de Samenwerkingsovereenkomst toeristische marketing Veluwe 2018-2021 uitvoering geven aan de agenda via een collectieve marketingaanpak en een duurzame groei in de vrijetijdseconomie op de Veluwe.



Toelichting

--

Kwaliteit

Samen met de Veluwe op 1 partners hebben wij in 2020 flinke stappen gezet in de verdere verwezenlijking van de ambities uit de Veluwe agenda 2030. Wij zetten in op de ontwikkeling van de IJsselvallei als verbindend element tussen Veluwe en Salland. De ontwikkeling van Korte Ketens in onze voedselvoorziening vanuit een systeem van circulaire landbouw is het uiteindelijk streven. Wij streven daarnaast naar evenwicht in de recreatieve belasting van de Veluwe en de natuurlijke vitaliteit en biodiversiteit.  Realisatie, optimalisatie en instandhouding van een duurzaam regionaal recreatief routenetwerk voor verschillende takken van recreatief gebruik, in samenwerking met Veluwe op 1 partners en het Routebureau Veluwe.

Vanuit het proces tot intensivering van de samenwerking tussen de IJsselgemeenten en Marketing Salland, Visit Veluwe en de provinciale besturen is in 2019 is een aanzet gemaakt voor de realisatie van het Masterplan IJsselvallei vanuit de Veluwe samenwerking.

Ook is in 2019 ingezet op de verdere samenwerking binnen het programma De Veluwe op 1. Het meerjarenuitvoeringsprogramma is geactualiseerd en de Veluwe agenda 2030 is voorbereid. 

De Veluwe en aansluitende randgebieden zijn opgedeeld in verschillende belevingsgebieden met een elk eigen thema, die in 2019 en 2020  verder worden uitgewerkt.

Met Visit Veluwe en lokale stichting Visit Heerde overlegden wij in 2019  over de intensivering van de lokale en bovenlokale marketing en promotie.