Samen met de regiogemeenten bij de provincie aandringen om maatregelen te nemen om de kwaliteit van het openbaar vervoer peil te houden en waar nodig te verbeteren. 

De uitdaging ligt er om technisch en financieel het busvervoer volledig zonder uitstoot van schadelijke stoffen te laten rondrijden bij het gelijk houden van het exploitatiebudget.



Toelichting

--

Kwaliteit

De huidige lijnvoering en dienstregeling van het openbaar vervoer willen we behouden en waar nodigte verbeteren. In de nieuwe vervoersconcessie is het de inzet om het openbaar vervoer volledig rond te laten rijden zonder uitstoot van schadelijke stoffen.

In 2019 heeft er een aanbesteding plaatsgevonden voor het openbaar vervoer. Op 24 september 2019 hebben de provincies Flevoland, Overijssel en Gelderland de uitkomst van het aanbestedingstraject voor de concessie IJssel-Vecht bekend gemaakt waarbij Keolis als winnaar uit de bus is gekomen. Dit houdt in dat Keolis tot december 2030 het openbaar vervoer behorende tot dit concessiegebied mag verzorgen, hetgeen zal gebeuren onder de merknaam RRReis.   RRReis bussen bieden een hoog comfort en dragen bij aan een schonere leefomgeving dankzij de inzet van  elektrisch aangedreven voertuigen.