De aannemer die de gunning voor de bouwteamfase, met de intentie om te komen tot een aannemingsovereenkomst, die betrekking heeft op de renovatie van het raadhuis heeft gekregen is Prins Wonink Bouw uit Vorchten. Prins Wonink Bouw is als beste beoordeeld op de criteria visie op bouwteam en samenwerking, risicodossier, kansendossier en budget bewaking.



Toelichting

--

Kwaliteit

In december 2018 heeft de raad een besluit genomen om het raadhuis te renoveren. Uitgangspunt hierbij is om het raadhuis voor de toekomst functioneel en energetisch duurzaam te maken. Het raadhuis wordt volgens trias energetica verduurzaamd. Bouwkundig worden de buitenwanden, dak en daar waar mogelijk de vloeren nageïsoleerd om de energievraag te reduceren. Daarnaast zal er een laag temperatuur verwarming aangebracht worden door gebruik te maken van een warmtepomp in combinatie met een regelbare luchtverversing (verwarmen/koelen). Daarnaast zal de verlichting energiezuinig worden uitgevoerd door het toepassen van led verlichting en sturingen op 'aanwezigheid'.  

De renovatie van het raadhuis is meervoudig onderhands aanbesteed waarbij iedere inschrijver een visie moest weergeven op bouwteam en samenwerken, risico- en kansen dossier en budgetbewaking.  De voorbereidingen daarvoor hebben in 2019 plaatsgevonden. Op basis van de uitgevoerde beoordeling is  de economisch meest voordelige inschrijving op basis van de beste kwaliteit in 2020 gegund. Er wordt met deze aannemer een bouwteam overeenkomst aangegaan om te komen tot een aannemingsovereenkomst waarna de uitvoering van de renovatie kan worden uitgevoerd.