Kwaliteit (toelichting)

Jaarlijks moet er een bod liggen van de corporatie voor 1 juli. Met Triada zijn de afspraken voor het bod 2021 op 17 mei 2021 ambtelijk in breed verband (tripartite overleg) voorbereid en besproken. In september is er vervolgens zowel bestuurlijk als ambtelijk gesproken over het bod en zijn er nieuwe afspraken gemaakt. Voor 2022 e.v. zijn er voor het eerst meerjarige prestatieafspraken gesloten. Het proces rondom de prestatieafspraken wordt zo efficiënter aangezien veel afspraken over een langere periode gaan. Ook met de gemeente Epe zijn er meerjarige prestatieafspraken gesloten. De gemeente Hattem doet dit vanaf 2023. De prestatieafspraken hebben nu een looptijd van vier jaar, waarbij we elk jaar de afspraken evalueren om zo een vinger aan de pols te houden. Indien nodig kunnen de afspraken tussentijds herijkt worden in de vorm van een addendum. 
Met Woonzorg Nederland zijn in 2017 meerjarige prestatieafspraken gesloten. Deze afspraken waren vrij algemeen en hadden een looptijd van vijf jaar. Ook met Woonzorg Nederland moesten nieuwe prestatieafspraken gesloten worden voor 2022. In goed overleg hebben wij met hen maatwerkafspraken kunnen maken voor Heerde. Deze afspraken hebben nu een looptijd van vier jaar en worden jaarlijks geëvalueerd. 
Met Habion zijn tot en met 2021 geen prestatieafspraken gesloten. Ieder jaar legde Habion een algemeen bod neer, zonder maatwerk voor Heerde. Daarnaast verliepen de contacten moeizaam. In 2021 is hier verandering in gekomen. We zijn in gesprek geraakt met Habion en hebben ook met hen meerjarige prestatieafspraken kunnen maken. Deze afspraken zijn nog vrij algemeen, maar een eerste stap in samenwerken is gezet. Ook deze afspraken hebben een looptijd van vier jaar. Ieder jaar worden de afspraken geëvalueerd. 
Met alle corporaties moeten in 2025 nieuwe prestatieafspraken gesloten worden.