Kwaliteit (toelichting)

Zowel bestuurlijk als ambtelijk wordt volwaardig deelgenomen aan deze overleggen. De uitkomsten hiervan zijn actiepunten voor de lokale en regionale economische agenda.
In de Regio Zwolle en de Cleantech Regio zijn agenda’s opgesteld. Beide regio’s maken een doorontwikkeling mee die ook van invloed is op de inhoudelijke agenda. 
In Zwolle is economie tot het centrale speerpunt benoemd en in de Cleantech Regio energietransitie en circulaire economie.
Vanuit de agenda van de Regio Zwolle werken de 5 Gelderse gemeenten bestuurlijk samen met de provincie Gelderland aan de projecten binnen de verschillende opgaven (Kop van de Veluwe). Bestuurlijk en ambtelijk is de gemeente Heerde trekker van de tafel Economie binnen de Kop van de Veluwe. We onderzoeken in welke projecten en coalities wij vanuit Heerde in 2022 en de jaren daarna (gaan) deelnemen binnen de verschillende regionale samenwerkingen. 
Gemiddeld vijf keer per jaar zit de gemeente om tafel met een bestuurlijke vertegenwoordiging van de lokale ondernemersorganisaties in het GOO. Op dit moment zijn dat Bedrijvencontact Heerde, Heerder Ondernemers Klub, Ondernemersvereniging Heerde en Ondernemersvereniging Wapenveld. In Q1 2022 is door het college de Economische Agenda Heerde 2022-2025 vastgesteld. De opgaven uit deze agenda zijn vertaald naar een “Oplegger” die door de deelnemende partijen binnen het GOO zijn ondertekend. De komende jaren wordt gezamenlijk gewerkt aan de opgaven binnen de vijf thema’s. De thema’s zijn Samenwerking, Menselijk Kapitaal, Toekomstbestendige Bedrijventerreinen, Toekomstbestendige centra en Transitieopgaven toekomstbestendig en duurzame economie.