Kwaliteit (toelichting)

In de prestatieafspraken met Triada maken wij naast afspraken over betaalbaarheid, beschikbaarheid, kwaliteit, transformatie, leefbaarheid en participatie, ook afspraken over het huisvesten van bijzondere doelgroepen (statushouders, inwoners met een beperking, instromers vanuit beschermd wonen etc.). Deze afspraken worden jaarlijks geëvalueerd.
Naast Triada hebben Woonzorg Nederland en Habion een klein deel van de sociale huurvoorraad in bezit. Zij richten zich primair op de doelgroep (kwetsbare) ouderen. Desondanks hebben wij met hen voor 2022 e.v. ook afspraken kunnen maken over het, onder voorwaarden, huisvesten van bijzondere doelgroepen (statushouders, mensen uit beschermd wonen etc.). 
De gemeentelijk onderhandelaar, die op basis van de woonagenda aangesteld is om de eerste gesprekken te voeren met initiatiefnemers verstrekt informatie en geeft instructies, zodat er meer differentiatie plaatsvindt over de kwalitatieve en kwantitatieve woningbouwopgaven. Betaalbaar bouwen, met name het toevoegen van sociale huurwoningen, is daarbij één van de gespreksonderwerpen.