Kwaliteit (toelichting)

Wij zorgen voor een goed economisch perspectief voor Heerde en de regio en brengen vraag en aanbod actief en goed bij elkaar.

Zowel lokaal als regionaal weten we wat er speelt door afstemming met de regio en onze buurgemeenten. Wij zorgen voor een goede infrastructuur/openbaar gebied en gemeentelijke voorzieningen als woon-/werkgemeente.

Ondernemers die vragen hebben, faciliteren wij over dit vraagstuk.

In 2020 werd er een regionale investeringsagenda RPW Noord Veluwe opgeleverd waarin dit het uitgangspunt was. 

Lokaal en regionaal zijn we op de hoogte van wat er speelt, mede door goede afstemming met de regio en onze buurgemeenten (noord-zuidas en G5).

We werken samen met de G5 aan een investeringsagenda voor het RPW NV, waarbij het uitgangspunt Toekomst Bestendige Bedrijventerreinen is. Hierover is het gesprek met de ondernemers op de bedrijventerreinen in de gemeente Heerde in het derde kwartaal 2020 gestart. In 2021 is met een groep betrokken stakeholders van het bedrijventerrein in Heerde en Wapenveld Zuid gekeken welke gezamenlijke ambities er liggen op het gebied van duurzaamheid, schoon-heel-veilig en organisatiegraad. In Q1/Q2 2022 zal worden besloten wat het actieplan wordt en hoe de projecten financieel worden gedekt, inclusief een subsidieaanvraag bij de provincie Gelderland. Toekomstbestendig maken van het bedrijventerrein Van der Zeelaan (Wapenveld Noord) is gestart met de 1e fase middels het opstellen van een projectplan door de eigenaar en het indienen van een subsidieaanvraag bij de provincie Gelderland. Hierbij wordt gewerkt vanuit de opgestelde visiekaart voor het terrein.