Kwaliteit (toelichting)

Op 15 januari 2020 stelde het Algemeen Bestuur van de VNOG de Toekomstvisie vast waarbinnen het in stand houden van de brandweerkazernes in zowel Heerde als Wapenveld gegarandeerd is. Wel is ingeleverd op materieel, maar de VNOG garandeert handhaving van het huidige veiligheidsniveau. De komende jaren wordt gewerkt aan de uitvoering van diverse bestuursopdrachten binnen de kaders van de visie. Dit op basis van een begroting met daarin investeringen en besparingen die gefaseerd worden uitgevoerd. Wel heeft de uitvoering van een aantal opdrachten door de coronacrisis vertraging opgelopen.

Het belang van lokale betrokkenheid en nabijheid van de brandweer blijven we benadrukken vanuit het uitgangspunt dat de wettelijke aanrijdtijden blijvend moeten worden gerealiseerd.

Het voornemen is om de brandweerkazerne in Wapenveld onder te brengen in de nieuw te realiseren MFA in Wapenveld zodat deze kazerne ook weer voldoet aan de eisen van deze tijd.

In 2021 stelde de VNOG een huisvestingsvisie vast dat de basis vormt voor uniform, efficiënt en veilig ingerichte brandweerkazernes die in eigendom van de gemeenten blijven. Het streven is dat de facilitaire taken per 1-1-2023 overgaan van gemeente naar VNOG.